Bennie Briljant | muziek maken op slagwerkinstrumenten

Vak- en deelgebied: muziek | (slag)instrumenten
Doelgroep: groep 3,4 en 5
Tijdsduur: 35 min. per les
Benodigdheden: slaginstrumenten


Producent: Prinses Christina Concours | website www.benniebriljant.nl

Inhoud
Drie lesfilms, waarin hoofdrolspeler Bennie Briljant leerlingen muziek leert maken op slagwerkinstrumenten. Iedereen kan werken met de lessen van Bennie Briljant. Download de bijbehorende lesbrief voor een uitgebreide toelinchting.

Lesmateriaal |
klik op het lied om de les te starten

Leeuw | lesbrief

Lessiboy | lesbrief

Ford | lesbrief

Instrumenten:
Bij de lessen van Bennie Briljant is het essentieel dat u beschikt over slagwerkinstrumenten. Bennie speelt op de handtrommel, de tamboerijn, de sambaballen en de rasp. Misschien heeft uw school nog slagwerkinstrumenten die u bij de lessen van Bennie kunt gebruiken.

U kunt de kinderen natuurlijk ook alternatieve instrumenten laten maken:

Handtrommel: Sla met een pollepel op een pan of een emmer.
Tamboerijn: Rammel heen en weer met een sleutelbos.
Sambaballen: Schud heen en weer met een pakje rijst of spliterwten. U kunt de kinderen ook een oud wc-rolletje laten vullen met rijst en laten dichtplakken met papier.
Rasp: Pak een multomap. Sla de map open en beweeg met bijvoorbeeld een balpen heen en weer over de ringetjes.

Tip: ga naar de website en klik op één van de instrumenten en Bennie vertelt hoe ze erop moeten spelen!

Bennie Briljant voor ouders
Klik hier om naar het oudergedeelte van Bennie Briljant te gaan.

Films op DVD bestellen
Scholen die de films graag op DVD willen hebben, kunnen deze voor € 15,- bestellen, door een mail te sturen naar info@benniebriljant.nl

Meer informatie over Prinses Christina Concours
Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen kennismaken met muziek. Daarom zijn er de afgelopen jaren met succes breed toegankelijke, educatieve projecten opgezet.

Classic Express
Sinds 2007 rijdt het Prinses Christina Concours door Nederland met de Classic Express. Aan boord van deze rijdende concertzaal geven prijswinnaars concerten voor leerlingen in het reguliere basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Meer informatie vind je op www.classicexpress.nl.

Kies je instrument
Het Prinses Christina Concours geeft het jaarlijkse magazine Kies je instrument uit. Met dit magazine en de bijbehorende website www.kiesjeinstrument.nl wil het Prinses Christina Concours jonge kinderen aanmoedigen een muziekinstrument te leren bespelen.

Bennie Briljant
Op www.benniebriljant.nl krijgen kinderen muziekles met gratis filmpjes op internet. Hoofdrolspeler Bennie Briljant leert kinderen stap voor stap muziek maken op slagwerkinstrumenten. Voor basisscholen is een speciale versie van de films ontwikkeld voor gebruik op de digitale schoolborden. De basisschoolleerkracht hoeft geen ervaring te hebben met het geven van muziekles: Bennie vertelt wat de kinderen moeten doen.

twitter32x32.png
Volg Prinses Christina Concours via Twitter en Facebook

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.