Way to Learn - talenten en competenties ontdekken | Proefles

Vakgebied:
sociaal-emotioneel leren
Deelgebied: voorbereiding VO, talentontwikkeling en mediawijsheid
Doelgroep: groep 7 en 8
Tijdsduur: 45 min.
Producent: Kwintessens | bekijk meer lesmateriaal van Kwintessens

Meer proeflessenBestel het project

Inhoud
Voor kinderen in groep 7 en 8 is de voorbereiding naar het voortgezet onderwijs een spannende tijd. Met Way to Learn krijgen basisscholen een waardevol en volledige beeld van iedere leerling in groep 7 en 8. Maak nu kennis met Way to Learn door les 1 van het project (groep 8) uit te voeren.

Lesmateriaal

les 1: Verschillende manieren van leren (45 min / groep 8)

In deze les wordt het project Way to Learn geïntroduceerd. Leerlingen maken kennis met verschillende manieren van leren. Ook onderzoeken ze het begrip ‘dialoog’ en oefenen ze hiermee.

Ga naar de les.

Met Way to Learn krijgen basisscholen een waardevol en volledige beeld van iedere leerling in groep 7 en 8. Way to Learn geeft inzicht in de leerstijl van kinderen, gekoppeld aan talenten en mogelijke beroepen. De kennis hiervan is niet alleen praktisch bij de keuze van een vervolgopleiding, maar bereidt kinderen ook voor op hun toekomst.

Keuze uit project of compleet lespakket

Voor scholen die hun leerlingen optimaal willen voorbereiden op de overstap naar het voortgezet onderwijs is er het lespakket van Way to Learn, bestaande uit twintig lessen voor groep 7 en 8.
Wilt u Way to Learn alleen in groep 8 inzetten, voor een soepele overstap naar het VO? Kies dan voor het verkorte project van Way to Learn. Hier vindt u meer (bestel)informatie.

Lespakket Way to Learn (gr. 7 en 8)

Project Way to Learn (gr. 8)

Waarom juf Jolanda Way to Learn aanraadt (bekijk de video)

   

twitter32x32.png Volg Kwintessens via Twitter  facebook 32x32.png Volg Kwintessens via Facebook

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.