Lespakket: Wind voor NOP!

Vakgebied & deelgebied: aardrijkskunde | natuur | techniek | (duurzame) energie | milieu
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Tijdsduur: 3 lessen van een uur
Producent: Windpark Noordoostpolder | Podium    

 

Inhoud
Wind voor NOP! is een educatief pakket dat bestaat uit drie overzichtelijke, gevarieerde en complete lessen, werkbladen en proefjes.

Lesmateriaal | open de digibordmodule

Het lespakket bestaat uit een website met drie lessen. Les 1 behandelt: Wat is energie (algemene kennis), les 2: Windpark Noordoostpolder (specifieke kennis over windenergie en het windpark) en les 3: Hoe werken windturbines (technische kennis). Iedere les brengt op een laagdrempelige en aansprekende manier het onderwerp voor het voetlicht met foto’s, filmpjes, informatie- en werkbladen en proefjes. Om de docentenhandleiding te verkrijgen, kun je op de homepage van Wind voor NOP! links onderaan op ‘Voor de leerkracht’ klikken.

Download het lesmateriaal (pdf): proefjes | werkblad: maak je eigen batterij  


Meer informatie over Windpark Noordoostpolder
Het lespakket is een initiatief van Windpark Noordoostpolder, een belangrijke duurzame energiebron voor Nederland bestaande uit 86 windturbines op het land en in het water langs de dijken van het IJsselmeer aan de westkant van de Noordoostpolder. Het windpark beoogt met dit pakket een steentje bij te dragen aan de voorlichting van de jeugd over het belang van duurzame energie. 

twitter32x32.png Volg Windpark Noordoostpolder via Twitter

 

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.