Lespakket: Werelderfgoederen in Nederland

Vakgebied: geschiedenis, aardrijkskunde
Deelgebied: cultureel erfgoed
Benodigdheden: zie lesmateriaal hieronder
Producent: Werelderfgoed.nl |
Podium

Inhoud
Het lespakket 'Leren over het werelderfgoed' geeft leerlingen de kans om kennis te maken met de meest mooie, unieke en bijzondere kostbare schatten uit het verleden. Dit lesmateriaal geeft u de mogelijkheid om verantwoord les te geven over het werelderfgoed. We nemen u mee door de werelderfgoededucatie:

Lesmateriaal Werelderfgoederen in Nederland
Digibordtool Werelderfgoederen in Nederland

Opdrachten Werelderfgoed in Nederland
Opdracht 1: Wat voor werelderfgoed is het?
Opdracht 2: Erfgoed op de wereldkaart
Opdracht 3: In geuren en kleuren
Eindopdracht | Quiz

Handleidingen
Handleiding voor de docent | Samenvatting handleiding 

Kijkwijzer Werelderfgoed | Erfgoedwijzer Werelderfgoed

Tip! Klokhuisuitzendingen Werelderfgoed in Nederland:
Molencomplex Kinderdijk-Elshout - Het Ir. D.F. Woudagemaal bij Lemmer - Het Rietveld Schröderhuis in Utrecht - Droogmakerij De Beemster bij Purmerend - De Waddenzee - De Stelling van Amsterdam - De Van Nellefabriek - Schokland en omgeving - De Amsterdamse Grachtengordel - De binnenstad van Willemstad op Curaçao

Meer informatie over Stichting Werelderfgoed Nederland
Stichting Werelderfgoed Nederland heeft de verantwoordelijkheid om de bewustwording van het Werelderfgoed te vergroten, de belangen van het Werelderfgoed te behartigen, kennis te verwerven, te ontwikkelen en te delen en een gezamenlijk naar buiten toe op te treden. Dit alles om ervoor te zorgen dat de afzonderlijke werelderfgoederen hun taken optimaal kunnen uitvoeren. Stichting Werelderfgoed Nederland beschermt en behoud het werelderfgoed duurzaam in stand voor overdracht aan huidige en komende generaties.

twitter32x32.png Volg Werelderfgoed via Twitter en Facebook

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.