Lespakket: Duurzaamheld

Vakgebied: biologie
Deelgebied: milieu, mensenrechten, dierenwelzijn
Doelgroep: groep 6 t/m 8
Tijdsduur: 2 lessen (ongeveer 60 min. per les)
Benodigdheden: zie lesmateriaal hieronder
Producent: Greenpeace | meer lespakketten van Greenpeace

Inhoud
‘Duurzaamheld’ is een door Greenpeace ontwikkeld educatief programma. Leerlingen leren wat ‘duurzame landbouw’ is. Ze nemen producten die ze dagelijks gebruiken onder de loep en ontdekken hoe duurzaam deze producten zijn voor mensen, dieren en het milieu.

Lesmateriaal

digibordmodule les 1

digibordmodule les 2

werkbladen les 1

werkbladen les 2

bonusopdracht les 1

bonusopdracht les 2

handleiding

 

De digibordmodule bestaat o.a. uit: vragen, filmpjes, kennisquiz en opdrachten, ondersteund door een 'voice-over'. Het werkblad bij les 1 is een huiswerkopdracht: leerlingen leren hoe ze kunnen palmolie in producten kunnen ontdekken en gaan zelf aan de slag om te kijken of de producten die ze dagelijks gebruiken duurzaam zijn. In les 2 gaan de leerlingen m.b.v. het werkblad een duurzaam recept maken. Ook leren de leerlingen waarom bepaalde producten laag scoren op duurzaamheidsaspecten als dierenwelzijn en mensenrechten en welke alternatieven hiervoor zijn. In de handleiding vind je tevens bij beide lessen een verdieping op de kernwoorden en aanknopingspunten en ervaringen die tijdens de les naar voren kunnen komen. De bonusopdrachten bestaan uit recepten en het maken van een promotieposter van je zelfbedachte duurzame product.

Meer informatie over Greenpeace?
Bekijk op www.greenpeace.nl/docenten al het educatieve materiaal van Greenpeace. U kunt zich hier ook inschrijven op de speciale docenten-nieuwsbrief. Zo krijgt u circa 6 maal per jaar groene lesmaterialen en tips in je inbox. Op zoek naar mooie filmpjes? Bekijk de educatie playlist op YouTube.
Laat uw leerlingen eens rondkijken op www.greenpeacekids.nl. Daar vinden ze filmpjes en informatie over duurzame landbouw, ontbossing, gif en over schone energie. Ze kunnen onderwerpen vinden voor hun spreekbeurt of leuke quizzen of spelletje doen.
Greenpeace is een internationale, onafhankelijke, milieuorganisatie die zich inzet voor schone energie, prachtige bossen, levende oceanen, schone productieprocessen en duurzame landbouw.
Lees hier meer over de werkwijze.

twitter32x32.png
Volg Greenpeace via Twitter en Facebook

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.