Lespakket: DonorDenkers

Vakgebied: biologie
Deelgebied: Orgaandonatie en werking van het menselijk lichaam
Doelgroep: groep 7 en 8 | Voor het VO is er DonorWise
Tijdsduur: 1 - 6 lessen
Benodigdheden: zie lesmateriaal hieronder
Producent: Nederlandse Transplantatie Stichting |
Podium

Inhoud
DonorDenkers is een digitale lesmodule over orgaandonatie en –transplantatie. DonorDenkers gaat over de fysieke kant van donatie en transplantatie, maar helpt kinderen ook een mening te vormen over dit onderwerp. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 75% van de kinderen in de leeftijd 12 tot 15 jaar zelf wil meebeslissen of hij of zij donor wordt of niet. Ook willen kinderen meer informatie over orgaandonatie.


Lesmateriaal
In de gratis digibordmodule DonorDenkers beantwoorden de karakters Donnie en Rezi vragen als: Hoe werken onze organen en weefsels? Wat gebeurt er als de organen of weefsels niet meer goed werken? En hoe werkt een transplantatie?
De lesmodule DonorDenkers is gemaakt voor een digitaal schoolbord en vervangt de reguliere lesstof over organen en weefsels. De digitale opdrachten staan garant voor een interactieve les.
Voor de kinderen is er ook een Donorkrant met veel informatie over orgaan- en weefseldonatie. 

complete digibordmodule

Klokhuis Orgaandonatie

spelletjes
DonorDenkers

handleiding
digibordmodule

 

Meer informatie over DonorDenkers?
Naast de digibordmodule biedt de Nederlandse Transplantatie Stichting ook andere materialen voor kinderen, zoals de Donorkrant en poster ‘Zo werkt jouw lijf’. Deze kunt u gratis bestellen via de webshop van NTS.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van feiten en cijfers en actuele informatie over orgaan- en weefseldonatie? Meld u dan aan voor de docentennieuwsbrief.

Voor het VO (VMBO, HAVO en VWO) is er de digitale lesmodule DonorWise.

twitter32x32.png Nederlandse Transplantatie Stichting via Twitter.

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.