Lespakket: Aan de slag met afval

Vakgebied: biologie, aardrijkskunde
Deelgebied: milieu en recycling
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Tijdsduur: 1 - 4 lessen
Benodigdheden: zie lesmateriaal hieronder
Producent: Supporter van Schoon en Plastic Heroes |
Podium

Inhoud
Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt.

Lesmateriaal

lesmodule gr. 1-3
lesmodule gr. 4-6
lesmodule gr. 7-8

activiteiten gr. 1-3
 activiteiten gr. 4-6  activiteiten gr. 7-8

afval recyclen

Het Klokhuis: Zwerfafval

handleiding 1-3

handleiding 4-8

De gratis digitale lesmodule Aan de slag met afval leert kinderen aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het voorkomen van zwerfafval en het scheiden en recyclen van (verpakkings)afval. De lesmodule sluit aan bij de kerndoelen. De thema’s die aan bod komen zijn zwerfafval, scheiden en recyclen van plastic, glas, papier en karton, hout en blik.

Tip: speel het digibord-afvalspel voor groep 1 t/m 3 en oefen spelenderwijs het afval scheiden!

Word ook Supporter van Schoon!
Scholen kunnen actief meehelpen om zwerfafval te verminderen door Supporter van Schoon te worden én een opschoonactie te organiseren. Op zaterdag 24 maart 2018 organiseert Supporter van Schoon de Landelijke Opschoondag voor scholen. Scholen in heel Nederland kunnen hieraan meedoen. Wanneer je als school in deze periode een schoonmaakactie organiseert en deze aanmeldt bij Supporter van Schoon, ontvang je gratis schoonmaakmaterialen én een gratis knikkertegel van gerecycled plastic.

twitter32x32.pngVolg Supporter van Schoon en Plastic Heroes via Twitter | Meld je aan voor de nieuwsbrief

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.