Lespakket: 100 Jaar De Stijl

Vakgebied: burgerschap, geschiedenis, kunst en cultuur
Doelgroep: groep 1 t/m 8
Tijdsduur: gemiddeld 30 min. per les

Producent: Centraal Museum, Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Rietveldpaviljoen Amersfoort | Podium

Inhoud
In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Voor basisschoolleerlingen van groep 1 t/m 8 uit de Provincie Utrecht zijn diverse lessuggesties ontwikkeld. Op laagdrempelige en speelse wijze maken ze kennis met De Stijl, leren ze meer over de kunstenaars en creëren ze zelf kunstwerken in de traditie van De Stijl.

Lesmateriaal

Groep 1-4 Handleiding | Lessuggesties | PowerPoint bij lessuggesties | Videomateriaal

Groep 5-8 Handleiding | LessuggestiesPowerPoint bij lessuggesties | Videomateriaal

Aanvullend lesmateriaal: Vensterplaat De Stijl | Klokhuis uitzending over De Stijl

Spreekbeurten
Kunst moeten we delen. Houd jij binnenkort je spreekbeurt of werkstuk over De Stijl? Dan kun je hier allerlei informatie en materialen aanvragen.Download bijbehorende PowerPoint-presentatie.


Videomateriaal
Er zijn veel video’s te vinden over De Stijl. Ga naar de website en bekijk een verzameling video’s geschikt voor groep 1-8 en voor leerlingen die een spreekbeurt willen houden over De Stijl.


Speciale tentoonstellingen in Utrecht & Amersfoort
De lessuggesties sluiten aan bij de speciale tentoonstellingen en rondleidingen in het kader van Mondriaan tot Dutch Design in het Centraal Museum te Utrecht en in het Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Rietveldpaviljoen in Amersfoort. Een bezoek aan deze instellingen is van harte aan te bevelen om de ervaring van de leerlingen te verrijken. Uitgebreide informatie over alle activiteiten die in Utrecht & Amersfoort tijdens het Stijljaar plaatsvinden is te vinden op www.destijlutrechtamersfoort.nl


Aanvullende lespakketten
Voor nog meer inspiratie voor kinderen in het primair onderwijs hebben de deelnemende musea zelf ook nog andere onderwijsprogramma’s, museumlessen en rondleidingen ontwikkeld. Educatief maatwerk dat nog beter aansluit op de activiteiten van uw school is vanzelfsprekend ook mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met de deelnemende musea. Kijk voor meer informatie op: www.centraalmuseum.nl, www.mondriaanhuis.nl en www.kunsthalkade.nl

twitter32x32.png Volg De Stijl Utrecht & Amersfoort via Twitter en Facebook 

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.