Poëzieweek 2018 - lestips voor groep 1 t/m 8
Lesmateriaal CPNB

Vakgebied & deelgebied: taal | lezen
Deelgebied: poëzie
Doelgroep: 1 t/m 8
Producent: CPNB

Meer CPNB campagnes / lesmateriaalVraag de gratis lestips aan

Inhoud
Bij de Poëzieweek 2018 zijn vijf lestips beschikbaar gesteld, om op een betekenisvolle manier poëzie in de klas te kunnen brengen. Hieronder kunt u er twee bekijken en downloaden.
Klik hier om ze allemaal gratis te downloaden! Mis ook de overige lessuggesties niet en meld je aan voor de CPNB-nieuwsbrief!

Lesmateriaal
Groep 1 en 2: Flapperhandjes, wapperhandjes (Joke van Leeuwen)

In een kleuterklas komen liedjes en versjes natuurlijk dagelijks langs, maar wordt er wel eens stilgestaan bij wat klank nu eigenlijk is? Deze les helpt je op weg!
Ga naar de lestip

Groep 3 t/m 8: De dansende herinnering (Jos van Hest)
Naar een YouTube-dansfilmpje kijken, praten over het gedicht, dans- en stemmenspel, dansen, tekenen en schrijven, kringgesprek, voorlezen.
Ga naar de lestip

Meer poëzie-lestips ontvangen?
Via de website Poëzieweek 2018 van CPNB kunt u ze alle vijf gratis ontvangen in uw mailbox. Meld u meteen aan voor de nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van alle lessuggesties!
Ga naar de website

Archief poëzie-lesmateriaal
Klik op een jaartal om het lesmateriaal te downloaden:
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017

Meer informatie over CPNB
De Stichting CPNB heeft tot doel het lezen van boeken en het boekenbezit te stimuleren. CPNB staat voor Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Het is de traditionele benaming voor de activiteiten die we vandaag collectieve boekpromotie zouden noemen. De collectieve boekpromotie kent een historie die teruggaat tot 1930. Toen is voor de eerste keer een Dag van het Boek gehouden. Al in 1932 ontstond de Boekenweek, die zich vanaf 1946 snel ontwikkelde. In 1955 vond de eerste Kinderboekenweek plaats. Vanaf toen een jaarlijks terugkerend feest!

facebook 32x32.pngfacebook 32x32.png Volg CPNB via Facebook of Twitter

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.