Lied 'Ik heb een paard' - TheaterEducatie

Vakgebied: actueel Sinterklaas
Deelgebied: dans en drama, Sinterklaasliedjes
Doelgroep: groep 1 t/m 5
Tijdsduur: 1.47 min.
Benodigdheden: geen
Producent: TheaterEducatie |
meer theatervoorstellingen

Meezingversie (karaoke)

liedtekst

akkoorden

Inhoud
Zing met de klas het nieuwe Sinterklaasliedje 'Ik heb een paard' uit de populaire voorstelling Winky, en het paard van Sinterklaas. Naar het boek van Tamara Bos en de film in regie van Het paard van Sinterklaas. Kinderen die een instrument bespelen kunnen oefenen met de akkoorden.

 

Meer informatie over de voorstelling Winky, en het Paard van Sinterklaas
Winky Wong komt in Nederland wonen, waar haar vader al drie jaar een Chinees restaurant heeft. In het begin is dat best lastig, want Winky kan nog geen Nederlands spreken. Ze ontdekt de traditie van Sinterklaas en begrijpt dat je Sinterklaas alles mag vragen als je het afgelopen jaar lief bent geweest. Winky weet wat ze wil hebben van de Sint: een paard!
Winky, en het paard van Sinterklaas brengt op een leuke en eerlijke wijze de multiculturele samenleving van Nederland in beeld. Een verhaal vol thema’s herkenbaar voor kinderen en volwassenen.
Voor scholen is er hier meer informatie over o.a. de speelperiode en de voorstelling te vinden.

Meer informatie over TheaterEducatie
TheaterEducatie is hét landelijk platform voor leerkrachten en docenten, op zoek naar professioneel theateraanbod. Zoek direct interessante workshops, lesmateriaal en voorstellingen voor je klas. Van dans tot cabaret, van klassieker tot urban. Ga naar de website en bekijk het aanbod.

twitter32x32.png Volg de TheaterEduactie via Twitter en Facebook

        
Lespakketportaal is onderdeel van
portalengroep.nl
Al het educatieve nieuws volgen? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief

home tabletportaal

Toon ook de tools van:

informatie over deze functie

Nieuws

twitterlinkedinPinterestLespakketportaal
Op het lespakketportaal vinden leerkrachten les- pakketten en lesbrieven voor het basisonderwijs. Al het lesmateriaal is gratis toegankelijk en eenvoudig te gebruiken. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de educatieve pakketten!

twitterlinkedinPinterest

Een lespakket plaatsen?
Veel uitgeverijen en stichtingen ontwikkelen prachtig lesmateriaal, maar weten niet altijd de doelgroep leerkrachten primair onderwijs te bereiken. Als u een lespakket of lesbrief onder de aandacht wilt brengen, neem dan contact met ons op. Wij positioneren het graag voor u.